PrePaidGSM.net Forum
Telestial
PrePaidGSM Home National Operators International Cards Contacts Links



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#1)
Stu (Offline)
Senior Member
Prepaid Guru
 
Posts: 1,087
Join Date: 11 Feb 2004
Location: Detroit (formerly Dubai)

Country:
Default "Maritime" Cellular Network - 03-06-2014, 02:13

I was on the US/Canadian border and the Detroit river today and did a manual network scan and in addition to the US networks (ATT/TMobile) and the Canadian ones (Rogers/Bell/Telus/Wind), I saw one called "Maritime." Has anyone heard of that or know what it is?
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
rfranzq (Offline)
Senior Member
Prepaid Pioneer
 
rfranzq's Avatar
 
Posts: 745
Join Date: 21 Apr 2009

Country:
Default 03-06-2014, 02:29

Quote:
Originally Posted by Stu View Post
I was on the US/Canadian border and the Detroit river today and did a manual network scan and in addition to the US networks (ATT/TMobile) and the Canadian ones (Rogers/Bell/Telus/Wind), I saw one called "Maritime." Has anyone heard of that or know what it is?
I googled '"Maritime" Cellular Network' and some interesting things came up.
I don't dare make a guess if any were relevant to your question because I most surely will be wrong. Perhaps you can look and see if any make sense?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
DRNewcomb (Offline)
Senior Member
Prepaid Professionist
 
Posts: 1,458
Join Date: 27 Feb 2004
Location: Mississippi, USA

Country:
Default 03-06-2014, 02:49

Would it be possible to get the MNC? Does anything like a cruse ship make it that far inland? Thinking maybe someone left a shipboard GSM system active when they shouldn't have?
 Send a message via ICQ to DRNewcomb  
Reply With Quote
Old
  (#4)
andy (Offline)
Moderator
Prepaid Prophet
 
Posts: 2,119
Join Date: 10 Dec 2004

Country:
Default 03-06-2014, 07:18

In the south of France last year, in some narrow valley on the way up to a higher wider one, there was a network name which was none of the main ones, just something generic sounding, though now I can't remember what it was.

I wondered if all the networks had jointly arranged the coverage and all had roaming on it, but there could be some other explanation. But my phone had automatically connected to it.

Can this network you've found be similar? Would your phone register on it?
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
DRNewcomb (Offline)
Senior Member
Prepaid Professionist
 
Posts: 1,458
Join Date: 27 Feb 2004
Location: Mississippi, USA

Country:
Default 05-06-2014, 00:17

I remember when someone reported that they could pick up a Swedish 900 or 1800 network in a very localized area of Silicon Valley. Turned out that the Ericsson research lab was in that block. The engineers had set up a "test" microcell inside the building that really was mostly to allow them to make and receive wireless calls at domestic Swedish rates.
 Send a message via ICQ to DRNewcomb  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
2002- ad libitum PrePaidGSM.net