PrePaidGSM.net Forum
Mobal
PrePaidGSM Home National Operators International Cards Contacts Links



Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old
  (#1)
0700700 (Offline)
Senior Member
Prepaid Fan
 
Posts: 196
Join Date: 14 Nov 2005

Country:
Default 12-02-2006, 05:32

i got my new RIIING card and have had some great time using it:

just some quick comments:

Countries

in the UK: no problem whatsoever, works on all 4 networks
in Greece: no problem whatsoever
in Bulgaria: works with M-tel, not with Globul, with Vivatel it registers but cant accept calls... Calls have to be initiated through the calling menu, otherwise it wont ring back

Phone tests *using what handsets i have for sale in the shop*


LG u8110: 100% functionality, sometimes the ring menu does not work

Nokia N70: 100% functionality
Nokia 8800: 100% functionality
Nokia 8910i :100% functionality but once reset itself when i tried the sim based calling menu

Sony Ericsson K750i: 100% functionality
Sony Ericsson w800i: 100% functionality
Sony Ericsson v600i: 100% functionality

Motrola V620: Only sim based calling menu works
Motorola V3: 100% functionality
Motorola V3i: had to resort to sim based calling menu, otherwise i got no ring back
Motrola V3X: Many problmes unless i set the Search for network to manual, it just keeps switching networks

NEC 343i : NO


In Bulgaria i got a german text saying : welcome to bulgaria, you can use GPRS (!!!!!!!) in the mtel network just as you do in Liechtenstein, also call voicemail on 69721 as you do back home :bye2:
very weird and confusing thing ?


Anyways what is quite interesting is that i have had some success in using 3g services (video calling) while in the UK... by forcing the motorola v3x to UMTS only mode i am able to choose only between the 5 UMTS networks with the following results

T-mobile: works but does not permit any video calls
O2: Does not register
Three: Does not register
Vodafone: Does not Register
Orange: WORKS and allows you to receive incoming 3g calls, the phone clearly indicating its in 3 mode.... I had some limited success receiveing video calls from the three network as there was no image... When i initiated a video call from the orange network i got ringing with the RIIING card, answered and lo and behold i got video, but it was really jerky


Obviously since the RIIING card does not support normal calling , video calls cannot be initiated from it :ranting2:

   
Reply With Quote
Old
  (#2)
andy (Offline)
Moderator
Prepaid Prophet
 
Posts: 2,123
Join Date: 10 Dec 2004

Country:
Default 12-02-2006, 15:45

About the welcome texts - you'll get a few of these in German, and most of the messages appear to me to assume it's a normal Mobilkom SIM, eg voicemail on 6xxx0 or something like that. I didn't try it, but I've just put the xxx in case we all have a different one
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
DRNewcomb (Offline)
Senior Member
Prepaid Professionist
 
Posts: 1,465
Join Date: 27 Feb 2004
Location: Mississippi, USA

Country:
Default 12-02-2006, 20:35

Riiing did work on Vodafone in Japan, last year. 3G is the only roaming game in Japan.
 Send a message via ICQ to DRNewcomb  
Reply With Quote
Old
  (#4)
0700700 (Offline)
Senior Member
Prepaid Fan
 
Posts: 196
Join Date: 14 Nov 2005

Country:
Default 12-02-2006, 22:12

Quote:
Originally Posted by DRNewcomb
Riiing did work on Vodafone in Japan, last year.* 3G is the only roaming game in Japan.
but thats not the point, registering on a 3g network is not the same as actually using the 3g capabilities... i.e picking up video calls :bye2:
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
AndreA (Offline)
Administrator
Prepaid Genius
 
AndreA's Avatar
 
Posts: 1,661
Join Date: 13 Jan 2004
Location: Florence, Italy

Country:
Default 13-02-2006, 18:23

in Italy you can use only Tim in 3G with Riiing... and they don't allow 3g features.

Also I tried in Switzerland too but there Riiing/UM can't use any 3G network

Also a interesting thing about 3G and international cards... I can receive videocalls with Hop on Wind 3G (Italy) and on3G Mobistar (Belgium).


ANTPEAΣ AΠO THN ΦΛΩPENTIA
My Phones:
iPhone 2G, E65, N70, P910 DVB-H, A835, 6630, 7600, 6210, S55, T39
"Working" PrePaids: IT: Wind, H3G, Vodafone, Tim, CoopVoce, Poste Mobile, Telepass Mobile,
Uno Mobile - CH: OrangeClick - RSM: Prima Easy - UK: O2, H3G - INT: United Mobile, TravelSim, ICQ SIM
"Deceased" PrePaids: IT: Blu - AT: H3G - FR: Itineris - ES: Yoigo - GR: Cosmote, Frog - HR: Tele2 - UK: Virgin, Orange TO: UCall - NZ: Vodafone - IN: Hutch - CAN: Fido - USA: T-Mobile - INT: Travelfone, CallKey, Globalsim, HopMobile, GT, 09, Mobal, Yackiemobile

ITALIAN TLC BLOG

 Send a message via ICQ to AndreA Send a message via AIM to AndreA Send a message via MSN to AndreA Send a message via Skype™ to AndreA 
Reply With Quote
Old
  (#6)
GadgetKen (Offline)
Senior Member
Prepaid Expert
 
Posts: 337
Join Date: 14 Dec 2004
Location: Connecticut, USA

Country:
Default 13-02-2006, 19:12

Quote:
Originally Posted by 0700700
i got my new RIIING card and have had some great time using it:
Motorola V3: 100% functionality
Motorola V3i: had to resort to sim based calling menu, otherwise i got no ring back
Motrola V3X: Many problmes unless i set the Search for network to manual, it just keeps switching networks
Thanks for feedback on phone models that use Riiing. I am using a Riiing card on a Siemens A65 triband now, but am thinking of purchasing a Motorola V3 quadband. This confirms the Riiing card will work on the plain V3 model I am thinking of getting. Reason for the extra band is that I will also buy a Cingular USA MVNO (probably Beyond Wireless GSM) SIM card for it and need the extra 850 Mhz band for full US coverage. Will be glad to be using a flip phone rather than a candy bar. Might try using a dual-sim adapter that menu switches without cutting the sim card any further (e.g. Duo-Sim).

When in Jamaica in late January, got a welcome text message in English from both Digicel Jamaica and Cable & Wireless bMobile trying to entice me to use their systems. Didn't always get the callback from Riiing on my phone when I dialed (think this may have had to do with overloaded networks in Montego Bay because of a music festival in town for part of my stay; sometimes got "network busy" warnings on the screen). Still the combination of using Riiing when it worked, and Iridium when it didn't, saved a lot of money over using the hotel phone. .


Phones/Wireless Devices: Blackview BV8000 Pro, Isatphone Pro, Amazon Kindle 3G, SkyRoam MiFi device, Karma MiFi device, AT&T Liberate MiFi device
Sim Cards: T-Mobile (Mint), AT&T (AT&T, H2O and Kindle), Koko
Satphone: InMarSat
Broadband US Wireless Data: AT&T, Sprint (AT&T postpaid or Karma Mobility prepaid)
Broadband International Data: SkyRoam
VOIP: Skype, TextNow
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
0700700 (Offline)
Senior Member
Prepaid Fan
 
Posts: 196
Join Date: 14 Nov 2005

Country:
Default 14-02-2006, 01:22

Quote:
Originally Posted by GadgetKen
Thanks for feedback on phone models that use Riiing. I am using a Riiing card on a Siemens A65 triband now, but am thinking of purchasing a Motorola V3 quadband. This confirms the Riiing card will work on the plain V3 model I am thinking of getting. Reason for the extra band is that I will also buy a Cingular USA MVNO (probably Beyond Wireless GSM) SIM card for it and need the extra 850 Mhz band for full US coverage. Will be glad to be using a flip phone rather than a candy bar. Might try using a dual-sim adapter that menu switches without cutting the sim card any further (e.g. Duo-Sim).
glad to help you. Duo-sims do NOT work on the v3, at least i have not experienced any product that allows 100% functionality ! alas they only work with old 8bit 02 sim cards.. And besides they dont dit in the v3, so you have to carry the phone with no back cover and the dual sim glued to battery :ranting2:
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
GadgetKen (Offline)
Senior Member
Prepaid Expert
 
Posts: 337
Join Date: 14 Dec 2004
Location: Connecticut, USA

Country:
Default 15-02-2006, 00:20

Quote:
Originally Posted by 0700700
glad to help you. Duo-sims do NOT work on the v3, at least i have not experienced any product that allows 100% functionality ! alas they only work with old 8bit 02 sim cards.. And besides they dont dit in the v3, so you have to carry the phone with no back cover and the dual sim glued to battery* :ranting2:
Just ordered an unlocked V3 in basic black from a dealer in New York last night. Thanks for feedback on duosim; won't waste my money. Sounds like a really tight fit in the battery compartment! Instead will just manually swap the Riiing and Beyond Wireless sim chips for the occassional trip outside the USA. Telestial sent me a credit card sized sim card holder with the Riiing chip I ordered last year that I can use to store the unused SIM.


Phones/Wireless Devices: Blackview BV8000 Pro, Isatphone Pro, Amazon Kindle 3G, SkyRoam MiFi device, Karma MiFi device, AT&T Liberate MiFi device
Sim Cards: T-Mobile (Mint), AT&T (AT&T, H2O and Kindle), Koko
Satphone: InMarSat
Broadband US Wireless Data: AT&T, Sprint (AT&T postpaid or Karma Mobility prepaid)
Broadband International Data: SkyRoam
VOIP: Skype, TextNow
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
0700700 (Offline)
Senior Member
Prepaid Fan
 
Posts: 196
Join Date: 14 Nov 2005

Country:
Default 18-02-2006, 08:09

Quote:
Originally Posted by GadgetKen
Just ordered an unlocked V3 in basic black from a dealer in New York last night. Thanks for feedback on duosim; won't waste my money. Sounds like a really tight fit in the battery compartment! Instead will just manually swap the Riiing and Beyond Wireless sim chips for the occassional trip outside the USA. Telestial sent me a credit card sized sim card holder with the Riiing chip I ordered last year that I can use to store the unused SIM.
thats your best bet IMO mate, just swap them around.. or buy a cheap second phone like the nokia 6100 ?
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
bourbonkiller (Offline)
Senior Member
Prepaid Fan
 
Posts: 188
Join Date: 22 Dec 2004
Location: Lake of Constance

Country:
Default 22-02-2006, 09:05

I have just tested my Riiing SIM with a Motorola a835 in Austria. The SIM registers in A1-Network straight with 3G but I couldn't receive a videocall. The videocall went to the voicemailbox of Riiing. And I got a message to call 077 to pick up my voicemail.


Greetings from Austria

BK


**********************************************
Mobiles: iPhone 7+, iPhone 7, iPhone SE, Blackberry Priv, Honor 8, Lumia 950
Prepaid-SIM: 3 UK, Save Money Sim, Toggle Mobile UK, XX-Sim, Koko Mobile
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
2002- ad libitum PrePaidGSM.net