PrePaidGSM Home National Operators International Cards Contacts Links

Thread Tools Display Modes
AdamLS8 (Offline)
Junior Member
Posts: 2
Join Date: 19 Sep 2008

Default TIM Alice Maxxi 150 SIM problem - 19-09-2008, 23:45


I bought TIM Alice Maxxi 150 SIM card today, to use my Nokia N80 as a modem for my laptop.
It was 30 euro.
It doesn't work. It worked for a minutethen stopped.
When I use my AT&T SIM from USA Nokia PC Suite connects to the internet ans it works fine so I know my phone and laptop configuration is fine.

I cant even make phone calls with this TIM card.
I dont speak Italian and my co-worker bought it for me but left the town for the weekend.
Is there waiting period till it start to work?
How do I setup my phone to use internet service (it is supposed to be 150 hours of usage). My co-worker mentioned something about ibox access point.
Thanks in advance for help.
Reply With Quote
inquisitor (Offline)
Senior Member
Prepaid Professionist
inquisitor's Avatar
Posts: 1,399
Join Date: 15 Nov 2006

Default 19-09-2008, 23:56

"Maxxi Alice 150" is just an option offered for TIM prepaid SIMs. To activate it you need to send an SMS containing "PRO MAXXIALICE150" to 4916.

Also you have to configure the correct access point (APN) either in the Nokia PC Suite, which is

If internet access has worked with your TIM SIM before and now you can't even place phone calls, you may have burned your credit by accessing the web without activating the data option. So check your balance by sending "SALDO MAXXIALICE100" to 4916. If it's consumed, you need to recharge € 30 in order to have enough credit to activate the desired option "Alice Maxxi 150".

Btw "Alice Maxxi 150" is only valid in the evening, on weekends and bank holidays. Check http://prepaid-wireless-internet-acc...y+-+TIM?t=anon for more information on TIM's data options.

terminals: Samsung: Galaxy S5 DuoS (G900FD); BLU: Win HD LTE; Nokia: 1200; Asus: Fonepad 7 ME372CG; Huawei data: E3372, Vodafone R201, K3765, E1762;
postpaid: O2 on Business XL; prepaid: DE: Aldi Talk, Lidl; UK: 3; BG: MTel, vivacom; RU: MTS; RS: MTS; UAE: du Tourist SIM; INT'L: toggle mobile
VoIP: (German DID); (British DID); (British DID); (Swiss DID); (Bulgarian DID);
Reply With Quote
AdamLS8 (Offline)
Junior Member
Posts: 2
Join Date: 19 Sep 2008

Default 22-09-2008, 10:26

Thank you.

How do I set up this access point in Nokia PC Suite or my Nokia N80, or any other Symbian S60 Nokia, as they would have the same menus?
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Skin developed by:
2002- ad libitum