PrePaidGSM.net Forum
Travelsim
PrePaidGSM Home National Operators International Cards Contacts Links



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#1)
Effendi (Offline)
The great Dictator!
Prepaid Prophet
 
Effendi's Avatar
 
Posts: 2,486
Join Date: 13 Jan 2004
Location: Trieste/Trst

Country:
Arrow Trip to NYC and Boston - 04-03-2008, 10:59

Dear American friends, I'll be going to NYC and Boston at the end of April, along with 4 or 5 friends, and so I thought it could be a good idea to get a couple of prepaid cards in advance, on eBay.

I saw it's very easy to get an AT&T or T-Mobile card (there's also some Tuyo, but more expensive) and I think AT&T would suit us better, expecially with the unlimited mobile-to-mobile plan at 1$/day.

One question about data: it seems to be available to prepaid users too, can you access anything? I'm mainly interested in my Gmail and some SMS like mobiSMS or SMSbug. They say that these new simcards are 3G 64k, is it 3G available for prepaid users too? I could use it at 850MHz on my E65.

Any other suggestion?


Working Prepaids: IT: Wind, Vodafone IT, UNO Mobile; SM: Prima; UK: 3, Virgin; INT: TravelSIM, Truphone.
Deceased Prepaids: CZ: Oskar, Eurotel; SK: Orange; DE: E-Plus, Aldi, Simyo; GE: Geocell; AM: Armentel; PL: Heyah, Plus; LT: Tele2; LV: Amigo; EE: Elisa; UA: Kyivstar; NZ: Vodafone; INT: UM, UM+, ICQSim.
GSM/3G Phones: Nokia Lumia 630 dual sim
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
Bossman (Offline)
Senior Member
Prepaid Guru
 
Posts: 1,249
Join Date: 22 Apr 2005
Location: Chicago

Country:
Default 04-03-2008, 11:19

Yes. AT&T 3G is available to prepaid users too. It's not restricted in any way.

International call rates on AT&T are not bad either. However, Tuyo is the cheapest for international calls and sms. Tmobile should also be the cheapest to get. But as you are already aware, there is no data besides the restricted tzones.


Phones: ASUS zenfone 3, Nexus 4, Lumia 650 dual sim
Sim cards: AT&T (Contract), 3 UK, Piranha Mobile
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Effendi (Offline)
The great Dictator!
Prepaid Prophet
 
Effendi's Avatar
 
Posts: 2,486
Join Date: 13 Jan 2004
Location: Trieste/Trst

Country:
Default 04-03-2008, 11:31

One more question: if I buy the AT&T prepaid kits on eBay, then how it works for the activation? Of course I have to do it once I'm in the US and I guess it's all written on the instructions, but is it needed some sort of registration? Or can I just pur the simcard in the phone and use it?


Working Prepaids: IT: Wind, Vodafone IT, UNO Mobile; SM: Prima; UK: 3, Virgin; INT: TravelSIM, Truphone.
Deceased Prepaids: CZ: Oskar, Eurotel; SK: Orange; DE: E-Plus, Aldi, Simyo; GE: Geocell; AM: Armentel; PL: Heyah, Plus; LT: Tele2; LV: Amigo; EE: Elisa; UA: Kyivstar; NZ: Vodafone; INT: UM, UM+, ICQSim.
GSM/3G Phones: Nokia Lumia 630 dual sim
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Bossman (Offline)
Senior Member
Prepaid Guru
 
Posts: 1,249
Join Date: 22 Apr 2005
Location: Chicago

Country:
Default 04-03-2008, 14:36

I believe you just call the CSR number on there and tell them the areacode you want by providing the zipcode. At least that's the way it is with tmobile. It's all automated. No human intervention at all.

Quote:
Originally Posted by Effendi View Post
One more question: if I buy the AT&T prepaid kits on eBay, then how it works for the activation? Of course I have to do it once I'm in the US and I guess it's all written on the instructions, but is it needed some sort of registration? Or can I just pur the simcard in the phone and use it?


Phones: ASUS zenfone 3, Nexus 4, Lumia 650 dual sim
Sim cards: AT&T (Contract), 3 UK, Piranha Mobile
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
Effendi (Offline)
The great Dictator!
Prepaid Prophet
 
Effendi's Avatar
 
Posts: 2,486
Join Date: 13 Jan 2004
Location: Trieste/Trst

Country:
Default 04-03-2008, 16:27

Ok, so I can choose a zipcode of NYC and ask for this, directly with the voice prompts, perfect.


Working Prepaids: IT: Wind, Vodafone IT, UNO Mobile; SM: Prima; UK: 3, Virgin; INT: TravelSIM, Truphone.
Deceased Prepaids: CZ: Oskar, Eurotel; SK: Orange; DE: E-Plus, Aldi, Simyo; GE: Geocell; AM: Armentel; PL: Heyah, Plus; LT: Tele2; LV: Amigo; EE: Elisa; UA: Kyivstar; NZ: Vodafone; INT: UM, UM+, ICQSim.
GSM/3G Phones: Nokia Lumia 630 dual sim
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Bossman (Offline)
Senior Member
Prepaid Guru
 
Posts: 1,249
Join Date: 22 Apr 2005
Location: Chicago

Country:
Default 04-03-2008, 17:55

Exactly! This particular listing and probably all of them will have instructions regarding activation. It can also be done on the web at AT&T's website. Also, if you want to, I am sure you can find a seller that will mail it accross the pond to you.

http://cgi.ebay.com/NEW-CINGULAR-AT-...QQcmdZViewItem

Quote:
Originally Posted by Effendi View Post
Ok, so I can choose a zipcode of NYC and ask for this, directly with the voice prompts, perfect.


Phones: ASUS zenfone 3, Nexus 4, Lumia 650 dual sim
Sim cards: AT&T (Contract), 3 UK, Piranha Mobile
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Effendi (Offline)
The great Dictator!
Prepaid Prophet
 
Effendi's Avatar
 
Posts: 2,486
Join Date: 13 Jan 2004
Location: Trieste/Trst

Country:
Default 05-03-2008, 08:13

Thanks Bossman, I bought a couple of AT&T cards on eBay, they are incredibly cheap, also with shipping it's ok. Let's hope they arrive in time.


Working Prepaids: IT: Wind, Vodafone IT, UNO Mobile; SM: Prima; UK: 3, Virgin; INT: TravelSIM, Truphone.
Deceased Prepaids: CZ: Oskar, Eurotel; SK: Orange; DE: E-Plus, Aldi, Simyo; GE: Geocell; AM: Armentel; PL: Heyah, Plus; LT: Tele2; LV: Amigo; EE: Elisa; UA: Kyivstar; NZ: Vodafone; INT: UM, UM+, ICQSim.
GSM/3G Phones: Nokia Lumia 630 dual sim
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
bhoup (Offline)
Junior Member
Newbie
 
Posts: 4
Join Date: 17 Apr 2008

Country:
Default using an iPhone on prepaid in the US - 03-06-2008, 00:23

Hello. I recently purchased a refurbished iPhone from AT&T and I do not want to use their prepaid service because it is $.25/minute. Does anyone have any suggestions as to other services that I could use? Also, I would like the ability to port my current number from Page Plus Cellular (Verizon network).

Thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Stu (Offline)
Senior Member
Prepaid Guru
 
Posts: 1,090
Join Date: 11 Feb 2004
Location: Detroit (formerly Dubai)

Country:
Default 03-06-2008, 00:30

Quote:
Originally Posted by bhoup View Post
Hello. I recently purchased a refurbished iPhone from AT&T and I do not want to use their prepaid service because it is $.25/minute. Does anyone have any suggestions as to other services that I could use? Also, I would like the ability to port my current number from Page Plus Cellular (Verizon network).

Thanks!
Have you jail-breaked the phone?
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
bhoup (Offline)
Junior Member
Newbie
 
Posts: 4
Join Date: 17 Apr 2008

Country:
Default 03-06-2008, 00:31

Quote:
Originally Posted by Stu View Post
Have you jail-breaked the phone?
Yes I have!
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
2002- ad libitum PrePaidGSM.net