PrePaidGSM.net Forum
Mobal
PrePaidGSM Home National Operators International Cards Contacts Links


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
  (#1)
livinginrhodes (Offline)
Junior Member
Newbie
 
Posts: 3
Join Date: 23 Aug 2008

Country:
Default Cosmote prepaid GPRS - 24-08-2008, 11:12

Hi all,

I go over to Rhodes a few times a year as we have a summer home over there.

I will be there in October this year. Where the house is located I am sure the network is poor for the Wind network

I have seen on another post about Cosmote prepaid GPRS post below

You can activate the my view portal by sending an sms with the word "WAP" to 1333 and you'll receive the settings. Then you can activate the monthly pass (4 Euro/40 MB web surfing) through the main site of "Cosmote My view" or at a Cosmote shop.

If anyone who lives in Greece knows whether you can use this GPRS my view service for internet use instead of wap use. I want to use my phone and plug in to my laptop as a modem as a back up in case Wind doesn’t work.

I read that it might just be a case of changing the APN from wap to internet.

I hope Wind works as its cheaper but just in case


Please help

Regards

David.
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
gmmour (Offline)
Member
Advanced Member
 
Posts: 92
Join Date: 03 Oct 2006

Country:
Default 24-08-2008, 12:13

DO NOT change the APN from "wap" to "internet"!

You can use the monthly pass for 40MB internet surfing but only through the "wap" APN!!!

The first time you activate a monthly "my view 'n' web pass", if you do it at a Cosmote store, they'll give you a 50% discount for the first month...

But that's all, 40 MB... I think I mentioned the per KB rate after that on the other thread... Enjoy!
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
livinginrhodes (Offline)
Junior Member
Newbie
 
Posts: 3
Join Date: 23 Aug 2008

Country:
Default 24-08-2008, 21:17

Thank you for your help i will pick up a cosmote sim card when I get to Rhodes in October.

Hopefully I can use Wind though on there Prepaid ADSM tariff plans if I can get a signal.

If not 40 meg is better than nothing.

Regards

David
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
gmmour (Offline)
Member
Advanced Member
 
Posts: 92
Join Date: 03 Oct 2006

Country:
Default 25-08-2008, 02:27

I'm going to Rhodes on Thursday for an extended weekend.

I'll let you know about Wind 3G coverage but frankly I'm sure there will be 3G coverage at least in the City of Rhodes and maybe the airport...

Take a look at Wind Plus non-stop. It runs through a proxy that blocks email and streaming but allows unlimited browsing but no file download that exceeds 1MB... This means that for surfing it's a great deal and you get a full 3G speed if you have the coverage... I suppose you've considered that already but you need the ADSM programs for something more than browsing!
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
livinginrhodes (Offline)
Junior Member
Newbie
 
Posts: 3
Join Date: 23 Aug 2008

Country:
Default 25-08-2008, 11:33

Yes I will try a Wind sim card i think where are house is located in Lindos Rhodes its a bit weak signal wise.

Regards

David
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© 2002- ad libitum PrePaidGSM.net