PrePaidGSM.net Forum

PrePaidGSM.net Forum (http://www.prepaidgsm.net/forum/index.php)
-   International GSM prepaid cards (http://www.prepaidgsm.net/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   2017 Piranha Mobile Sim Card 2017 thread (http://www.prepaidgsm.net/forum/showthread.php?t=9964)

rfranzq 03-06-2017 22:54

2017 Piranha Mobile Sim Card 2017 thread
 
2017 Piranha Mobile Sim Card 2017

I think I will start a new thread
to take over for the one started almost 5 years ago
and 44 pages long with over 430 messages.
Thus here we can have more current discussions
and issues addressed.

First issue.
Are any of you noticing issuses/problems receiving
SMS to the UK phone number??
I don't seem to get the SMS delivered to the UK number
from non-US SIM cards. For instance, Smart [Philipines] and
UK based cards ekit and Three [WorldSim also but not tested recently].

Piranha says that the UK number should not be used
but it works when I send the UK number a SMS from a Truphone,
Lycamobile, Piranha [shows from the US number]
and from the Piranha website.
Send an SMS to a Piranha SIM
This page works with both the UK and US numbers.

rfranzq 08-06-2017 03:43

GCI[?] is no longer available to use with Piranha.
 
If the rate table can be trusted,
the Alaskan operator GCI[?] is no longer available to use with Piranha.

PSIM 08-06-2017 07:21

AT&T now covers Alaska at rate advertised.

rfranzq 08-06-2017 07:34

Quote:

Originally Posted by PSIM (Post 49142)
AT&T now covers Alaska at rate advertised.

Good to know.
Is it their own towers?

ghostrider 18-06-2017 00:11

This morning I needed the Internet connection so I tried to use the piranha. Totally useless. The sim did not connect to data all day so tonight I opened a ticket. They replied that there has been a problem with openroamer and to switch to another apn, omitting to provide all necessary details. I obviously set up this new apn and did not work. On the other side, they said the issue has been solved and that openroamer was now working. Totally untrue.
So once again I wrote and this time asked for sim deactivation and full refund. Do you know what they replied? Please send back the card and we'll refund you. You probably already know that last month I already spent 6 euros to ship the sim to the Uk in order to have it checked so this people want me to spend other money just to have mine back.
I can't believe it but what I can tell you for sure is before buying this sim card or even think about it, do, please do, a thorough search on the web and read all the complaints. The sim will not work when you step out of the plane or whenever or wherever you need most. The sim will not register. The sim will simply not provide data. The sim will not provide anything.
This made me think just one thing: yes, the Estonian cards are very expensive to call and have a less fancy number but they do work, and work flawlessly.
Please think not just one but one million times before buying a Piranha sim card.

PSIM 18-06-2017 00:24

Quote:

Originally Posted by ghostrider (Post 49165)
This morning I needed the Internet connection so I tried to use the piranha. Totally useless. The sim did not connect to data all day so tonight I opened a ticket. They replied that there has been a problem with openroamer and to switch to another apn, omitting to provide all necessary details. I obviously set up this new apn and did not work. On the other side, they said the issue has been solved and that openroamer was now working. Totally untrue.
So once again I wrote and this time asked for sim deactivation and full refund. Do you know what they replied? Please send back the card and we'll refund you. You probably already know that last month I already spent 6 euros to ship the sim to the Uk in order to have it checked so this people want me to spend other money just to have mine back.
I can't believe it but what I can tell you for sure is before buying this sim card or even think about it, do, please do, a thorough search on the web and read all the complaints. The sim will not work when you step out of the plane or whenever or wherever you need most. The sim will not register. The sim will simply not provide data. The sim will not provide anything.
This made me think just one thing: yes, the Estonian cards are very expensive to call and have a less fancy number but they do work, and work flawlessly.
Please think not just one but one million times before buying a Piranha sim card.

we have no other users who have issues, the Data issue was resolved quickly and you were informed, unfortunately you choose to ignore our instruction on an alternative APN setting. We are quite happy to dispute your post as you have been making calls and using Data up until today's issue, which only affected Data

gkeeper 18-06-2017 00:42

Hi Ghostrider, just seen your post and i thought i better check my Piranha Card, which i just have and mine seems to be working fine on Data, i have it on openroamer.com, may i ask where are you roaming?.

ghostrider 18-06-2017 05:27

Quote:

Originally Posted by PSIM (Post 49166)
we have no other users who have issues, the Data issue was resolved quickly and you were informed, unfortunately you choose to ignore our instruction on an alternative APN setting. We are quite happy to dispute your post as you have been making calls and using Data up until today's issue, which only affected Data

I followed your instructions, immediately, but data did not work even with this other apn. It is a continuous fight with this sim card. You can say whatever you want, I know you will keep saying that everything is fine but it isn't. Full stop. Did you see data connections yesterday? No. So please stay on topic, don't reply "you in the past used the sim for data" or "you did not follow our instructions". Where you there? I did exactly what you suggested but it did not work. The only thing you say is that your sim is working. Well, I can confirm that your sim had always problems, I always had to select subscription 3 (for Italy) and I cannot imagine what would happen in another country.
No, sir, the sim is not working for me. No data, severe difficulties registering and slow reconnecting to networks when moving in uncovered areas.
I can report my experience but your reply will always be "the sim works fine" which is untrue. Completely untrue.
As for your "no other complains from other people, well just make s very simple search on Google and you will discover that problems are reported and the service (rectius: sim reliability) is described in various terms.
I have been trying even now to manually register the sim in order to make it work for data but to no avail. I have now deactivated it. As soon as I get back home I will take it out of my phone. Just to be clear, the sim has almost 20 GBP of credit and I tried for months to make it work properly, but when I needed it most, it did not work.
No no. That's not how a roaming sim should be. Far from smooth, simple, reliable. That's my experience and, as Google demonstrates, the experience of others.

ghostrider 18-06-2017 05:28

Quote:

Originally Posted by gkeeper (Post 49167)
Hi Ghostrider, just seen your post and i thought i better check my Piranha Card, which i just have and mine seems to be working fine on Data, i have it on openroamer.com, may i ask where are you roaming?.

Thanks for checking, I am in Italy, in this moment Southern Italy. Flying back North in a few hours.

PSIM 18-06-2017 06:18

Quote:

Originally Posted by ghostrider (Post 49168)
I followed your instructions, immediately, but data did not work even with this other apn. It is a continuous fight with this sim card. You can say whatever you want, I know you will keep saying that everything is fine but it isn't. Full stop. Did you see data connections yesterday? No. So please stay on topic, don't reply "you in the past used the sim for data" or "you did not follow our instructions". Where you there? I did exactly what you suggested but it did not work. The only thing you say is that your sim is working. Well, I can confirm that your sim had always problems, I always had to select subscription 3 (for Italy) and I cannot imagine what would happen in another country.
No, sir, the sim is not working for me. No data, severe difficulties registering and slow reconnecting to networks when moving in uncovered areas.
I can report my experience but your reply will always be "the sim works fine" which is untrue. Completely untrue.
As for your "no other complains from other people, well just make s very simple search on Google and you will discover that problems are reported and the service (rectius: sim reliability) is described in various terms.
I have been trying even now to manually register the sim in order to make it work for data but to no avail. I have now deactivated it. As soon as I get back home I will take it out of my phone. Just to be clear, the sim has almost 20 GBP of credit and I tried for months to make it work properly, but when I needed it most, it did not work.
No no. That's not how a roaming sim should be. Far from smooth, simple, reliable. That's my experience and, as Google demonstrates, the experience of others.

We did advise you about the use of dual SIM handsets, and SIM settings, unfortunately you refused to listen to our advice and still insist on writing spurious comments. For all readers of your posting and as way of proof that you did use the SIM even though you posted it did not work period, we have taken a snapshot with called numbers censored.
6/17 2:06a 3:00 Italy to Italy
6/17 12:49a 1:00 Italy to Italy

As far as we are concerned the matter is now closed and your account has been cancelled as per your request, and for everyone's information who does not live in Europe, it does not cost 6 Euros to send a standard letter from Italy to the UK.

ghostrider 18-06-2017 06:47

Quote:

Originally Posted by PSIM (Post 49173)
We did advise you about the use of dual SIM handsets, and SIM settings, unfortunately you refused to listen to our advice and still insist on writing spurious comments. For all readers of your posting and as way of proof that you did use the SIM even though you posted it did not work period, we have taken a snapshot with called numbers censored.
6/17 2:06a 3:00 Italy to Italy
6/17 12:49a 1:00 Italy to Italy

As far as we are concerned the matter is now closed and your account has been cancelled as per your request, and for everyone's information who does not live in Europe, it does not cost 6 Euros to send a standard letter from Italy to the UK.

My letter was a registered mail, not standard non traceable mail and it costed exactly that. I can post here the tracking code for everyone to see, just to be clear. More, I always followed your instructions and, once again you are not responding to my objections since I am speaking about problems with data.
I did everything, including sending the sim to you for testing but to no avail.
Now, since you are saying you suspended my account, would you be so kind to tell how you will refund?
That would be much appreciated.

PSIM 18-06-2017 06:59

Quote:

Originally Posted by ghostrider (Post 49174)
My letter was a registered mail, and it costed exactly that. More, I always followed your instructions and, once again you are not responding to my objections since I am speaking about problems with data.
I did everything, including sending the sim to you for testing but to no avail.
Now, since you are saying you suspended my account, would you be so kind to tell how you will refund?
That would be much appreciated.

We already proved to you that your first card was working without issue, however we did replaced it free of charge. We do not respond to account information requests in open forums.

ghostrider 18-06-2017 09:03

Quote:

Originally Posted by PSIM (Post 49175)
We already proved to you that your first card was working without issue, however we did replaced it free of charge. We do not respond to account information requests in open forums.

Still waiting the refund. Account closed but no refund. Ahi ahi ahi

PSIM 18-06-2017 17:39

Quote:

Originally Posted by ghostrider (Post 49178)
Still waiting the refund. Account closed but no refund. Ahi ahi ahi

you were sent an email yesterday with instructions as per the terms and conditions. As we have previously stated we will not conduct user accounts business, on this open forum.

ghostrider 18-06-2017 21:28

Quote:

Originally Posted by PSIM (Post 49179)
you were sent an email yesterday with instructions as per the terms and conditions. As we have previously stated we will not conduct user accounts business, on this open forum.

I deleted the email but don't worry. I cannot imagine a reason why - since you have already deactivated my account - you still need to receive my sim card! There are lots of mysteries on earth and this one is still unresolved.
Anyway, please, feel free to keep the credit (it's about 19 British Pound Sterling) as my present for you.
A big hug from a very dissatisfied customer.

PSIM 19-06-2017 00:05

Quote:

Originally Posted by ghostrider (Post 49180)
I deleted the email but don't worry. I cannot imagine a reason why - since you have already deactivated my account - you still need to receive my sim card! There are lots of mysteries on earth and this one is still unresolved.
Anyway, please, feel free to keep the credit (it's about 19 British Pound Sterling) as my present for you.
A big hug from a very dissatisfied customer.

The account was closed on your request, furthermore we advised you of the procedure for refunds. It is clear from your latest post that you have a major problem in telling the truth, as we have just received a refund request from PayPal, contrary to your post.

ghostrider 19-06-2017 08:02

Quote:

Originally Posted by PSIM (Post 49181)
The account was closed on your request, furthermore we advised you of the procedure for refunds. It is clear from your latest post that you have a major problem in telling the truth, as we have just received a refund request from PayPal, contrary to your post.

Well I thought that you were not really trying to solve the problem so via Paypal I asked for exactly half of the credit on the sim. In Europe this is called transaction.

PSIM 19-06-2017 08:25

Quote:

Originally Posted by ghostrider (Post 49182)
Well I thought that you were not really trying to solve the problem so via Paypal I asked for exactly half of the credit on the sim. In Europe this is called transaction.

You have been provided with details of the refund procedure and more than once. It is very clear that you were just a problem customer (professional moaner) who has issues with the truth, enough said.

ghostrider 19-06-2017 13:24

Quote:

Originally Posted by PSIM (Post 49183)
You have been provided with details of the refund procedure and more than once. It is very clear that you were just a problem customer (professional moaner) who has issues with the truth, enough said.

Thanks a lot. I'll keep in mind.

andy 28-06-2017 02:13

Quote:

Originally Posted by PSIM (Post 49183)
You have been provided with details of the refund procedure and more than once. It is very clear that you were just a problem customer (professional moaner) who has issues with the truth, enough said.

Representatives of companies have been accepted on this forum where they offer product support rather than promotion, but it might be embarrassing to see disputes.

Given that you've been deceiving us for nearly 5 years by using two identities on this forum, one pretending to be an independent observer but still promoting your product, we might thank you not to lecture us about issues of truth.

DRNewcomb 28-06-2017 13:41

I recently had to replace my Piranha SIM because both the phone (Moto G) and SIM were lost overboard. Since neither Piranha SIM wanted to work in my old unlocked iPhone 3GS, I decided to dust off my old Nokia N8 to use with this SIM. The SIM connects to T-Mobile but will not receive SMS in the N8. Works perfectly in a V550. Just one example of how the Piranha SIM has certain "quirks" when used in some phones. Since the N8 also has problems using the VoIP feature, I don't intend to put much effort into fighting this battle. I'm currently shopping for a good, inexpensive, Android phone with the requisite bands for use around the world.

BTW, Piranha was very good about quickly getting me a replacement SIM and associating it with my numbers.

ghostrider 28-06-2017 13:44

My experience instead was a constant battling. Even after getting a new sim, after some days it did not connect anymore to data whatever apn I selected. I am now using an Estonian sim and I am confident it will work at its best.

DRNewcomb 28-06-2017 17:06

Does anyone know if Piranha roams AT&T in the US? It looks like the preferred SIM profile only allows T-Mobile roaming but is there a different profile that kicks in if there's no T-Mobile signal? I'm curious if I might get that iPhone 3GS to work if I take it to someplace where there's no T-Mobile signal.

rfranzq 28-06-2017 22:00

Plan ahead.
 
Quote:

Originally Posted by DRNewcomb (Post 49221)
Does anyone know if Piranha roams AT&T in the US? It looks like the preferred SIM profile only allows T-Mobile roaming but is there a different profile that kicks in if there's no T-Mobile signal? I'm curious if I might get that iPhone 3GS to work if I take it to someplace where there's no T-Mobile signal.

Well, of course there is.
You need to go online and change the Current Roaming Profile to #2.

Check out the rates though, AT&T is more expensive.
Choose wisely.

You can only do it online on the website, so you also need to decide to do it when you have access to the web.
Also, it has been known to take a few hours, sometime, to 'take'.

DRNewcomb 28-06-2017 23:50

Quote:

Originally Posted by rfranzq (Post 49222)
Well, of course there is.
You need to go online and change the Current Roaming Profile to #2.

Check out the rates though, AT&T is more expensive.
Choose wisely.

You can only do it online on the website, so you also need to decide to do it when you have access to the web.
Also, it has been known to take a few hours, sometime, to 'take'.

I'm not interested in actually using the profile. I just want to see if I can get this iPhone 3GS working with the Piranha SIM.

Bossman 29-06-2017 14:22

As I recollect, Piranha sent an email about 2 years ago or so, that roaming on AT&T is no longer available. And that they will automatically default all sims to Profile 1. I can't find the email though. That may have changed now anyway.

Edit - You can disregard the above. Looks like Piranha was able to iron out their differences with AT&T.

DRNewcomb 30-06-2017 12:43

Quote:

Originally Posted by Bossman (Post 49225)
....Edit - You can disregard the above. Looks like Piranha was able to iron out their differences with AT&T.

After setting the roaming profile to #2 online, I can roam AT&T with one phone but still can't get that iPhone 3GS to pick up any carrier. On boot-up it says "No Service" and if it put it into and out of Airplane Mode it says, "Invalid SIM". It works fine in my other phones. I don't want to buy a new phone until they become available with LTE band-71.

davidtheprof 01-07-2017 23:11

Off to Denmark on Monday, then Italy later in the summer - I'm primarily relying on Tmob USA plan for data and texts, Whatsapp for voice, but I do use Piranha for VOIP (without the Simcard, using Acrobits SIP client) which seems to receive calls on both a UK and US number (yes, texts are a problem), and I can make cheap calls to anywhere at reasonable quality on free roaming data or high quality on wifi. I don't bother with the Piranha simcard anymore.

Bossman 02-07-2017 02:43

Currently in Punta Cana. Doing the same with piranha Voip, using the resort Wi-Fi. I don't even know where my piranha SIM is.

Quote:

Originally Posted by davidtheprof (Post 49228)
Off to Denmark on Monday, then Italy later in the summer - I'm primarily relying on Tmob USA plan for data and texts, Whatsapp for voice, but I do use Piranha for VOIP (without the Simcard, using Acrobits SIP client) which seems to receive calls on both a UK and US number (yes, texts are a problem), and I can make cheap calls to anywhere at reasonable quality on free roaming data or high quality on wifi. I don't bother with the Piranha simcard anymore.


Bossman 14-08-2017 15:03

Anyone used piranha data in the USA, if so what APN are you using? Tried the openroamer.com APN, but not working. Family member vising from UK for a couple of days, so I figured I'll let them use my piranha sim. Incoming calls were not working, so I realized I have AT&T profile. I changed that to T-mobile online yesterday and they sim to be working this morning. At least for the most part.

PS. I see above that Piranha was having some problems with the openroamer.com APN. If that is still the case, then piranha should send an email or at least update their FAQ with the appropriate APN. It's still showing openroamer which is certainly not working.

rfranzq 17-08-2017 23:35

Piranha as VOIP provider?
 
Quote:

Originally Posted by davidtheprof (Post 49228)
........... but I do use Piranha for VOIP (without the Simcard, using Acrobits SIP client) which seems to receive calls on both a UK and US number (yes, texts are a problem), and I can make cheap calls to anywhere at reasonable quality on free roaming data or high quality on wifi. I don't bother with the Piranha simcard anymore.


Quote:

Originally Posted by Bossman (Post 49230)
............. Doing the same with piranha Voip, using the resort Wi-Fi. I don't even know where my piranha SIM is.

You both seem to be happy/satisfied with using Piranha as your Voip provider.
[inertia?? you had the SiM and it works well enough so why bother changing something that is working OK?].

Does Piranha "work good enough" for your uses?
On Piranha's website they suggest Zoiper. Any reason not to?
This is mainly for experimenting and not serious use.

Bossman 18-08-2017 00:42

I primarily use it when I am traveling outside the country. And for that purpose, I am quite satisfied with it.


Quote:

Originally Posted by rfranzq (Post 49278)
[/B]


You both seem to be happy/satisfied with using Piranha as your Voip provider.
[inertia?? you had the SiM and it works well enough so why bother changing something that is working OK?].

Does Piranha "work good enough" for your uses?
On Piranha's website they suggest Zoiper. Any reason not to?
This is mainly for experimenting and not serious use.


Bossman 25-10-2017 12:46

Wished it had call log for forwarded calls
 
Anyone else noticed that the call log does not include forwarded calls? The credit balance certainly does reflect it.When I travel to Nigeria (was recently there the last 2 weeks)I forward my US number to it, then forward it to my local sim in Nigeria. The call log does not show how I am being charged for the forwarded calls. I know the rate of course.

rfranzq 07-12-2017 20:14

Is Piranha still working for your needs?
 
Is Piranha still working for your needs?

What do you use it for?

Any 'strange' uses you use it for that others would be unaware of?

Bossman 08-12-2017 19:20

I use the call forwarding service so that I can continue to receive my US calls when I am out of the country. I also use the VOIP functionality. For outgoing calls, I use vonage app or googlevoice Majority of my calls are from family and we all use whatsapp for that. So, honestly speaking, my use for international sims has diminished significantly.

Quote:

Originally Posted by rfranzq (Post 49411)
Is Piranha still working for your needs?

What do you use it for?

Any 'strange' uses you use it for that others would be unaware of?


bourbonkiller 21-01-2018 20:28

Is Piranha voip service down? I tried to connect to the voip server from two devices today and it doesn't connect at all. Error message is showing up...

rfranzq 22-01-2018 03:11

T-Mobile no longer used in USA?
 
For the last month or so I have tried to change my network here in California,
USA back to T-Mobile after switching it to AT&T to fool around.
I have not been able to change back to T-Mobile.
Tonight, I looked at the rate page and T-Mobile is no longer listed for the USA.
Only AT&T.

Wonder when that happened?

rfranzq 22-01-2018 21:23

Piranha's response
 
Quote:

Originally Posted by rfranzq (Post 49433)
For the last month or so I have tried to change my network here in California,
USA back to T-Mobile after switching it to AT&T to fool around.
I have not been able to change back to T-Mobile.
Tonight, I looked at the rate page and T-Mobile is no longer listed for the USA.
Only AT&T.
Wonder when that happened?

Piranha says:
Quote:

hi, We have been having issues with the operator and T-Mobile has been suspended for now, once the issues have been resolved it will be reinstalled within the rates calculator.


All times are GMT +1. The time now is 17:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
2002- ad libitum PrePaidGSM.net